Eveniment

În primele şase săptămâni ale anului au mers în vacanţă în Maldive aproape 5.700 de români

În primele şase săptămâni ale anului au mers în...

Autor: Miruna Diaconu

17.02.2021, 11:48 243

În primele şase săptămâni ale acestui an, 5.700 de români au ales să îşi facă vacanţă în Maldive, conform datelor Autoritatăţii de Turism din Maldive. Destinaţia exotică a devenit din ce în ce mai cerută de către români, încă de la finalul anului trecut când au fost lansate primele curse charter către Maldive şi alte destinaţii exotice.

Cu toate acestea, Maldive a intrat pe lista ţărilor din zona galbenă, astfel că, cei care se întorc din Maldive trebuie să prezinte certificatul unui test RT-PCR negativ, făcut cu cel puţin 72 de ore înainte, şi intră în carantină 10 zile sau vor sta în carantină timp de 14 zile în lipsa acestui certificat.

Între 18 şi 22 februarie are loc un târg de turism virtual prin care agenţiile de turism îşi prezintă ofertele pentru anul acesta. Pentru Maldive există zboruri charter organizate în februarie şi martie, pe când spre Hurghada sunt organizate zboruri charter de la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, din februarie şi până la finalul lunii octombrie, iar pentru Sharm el Sheikh, de la Bucureşti, până în septembrie.

“Credem că Egiptul va fi “capul de afiş” în acest an. Cu preţuri la jumătate faţă de alţi ani, Hurghada şi Sharm el Sheikh vor atrage foarte mulţi turişti. Cursele charter sunt săptămânale, până în octombrie, ba chiar câte două pe săptămână de la Bucureşti şi Cluj-Napoca”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În Grecia, primele zboruri charter sunt programate de Paşte., iar către Turcia nouă curse charter se organizează de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Târgu Mureş şi Bacău, din iunie până în septembrie.

“În acest moment, ministrul Economiei şi ministru grec al Turismului discută despre încheierea unui protocol prin care se stabilesc clar condiţiile de acces în Grecia. Ne dorim ca toate punctele de frontieră să fie deschise cât mai curând. În ceea ce priveşte Turcia, sperăm ca testele să nu mai fie obligatorii, începând cu data de 1 aprilie. Pentru accesul în ţările unde vor mai fi necesare, turiştii noştri sunt îndrumaţi spre clinica cu care avem parteneriat, Gral Medical, unde găsesc oferte bune şi sperăm să fie şi mai bune”, precizează CEO Paralela 45

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO