Eveniment

În sfârşit o veste bună. Rafila: Cred că vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine

În sfârşit o veste bună. Rafila: Cred că vom avea o...

Autor: Cosmin Pirv

01.03.2022, 10:42 2237

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că, în opinia lui, vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine.

„Opinia mea este că vom avea o vară cu condiţii de normalitate şi cu restricţii extrem de puţine, dar, repet, acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuţi de o boală transmisibilă cu un virus nou, deja împlineşte trei ani în curând, dar totuşi este încă nou, nu poţi să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este de un sezon estival fără restricţii, dar lucrul aceasta rămâne şă fie confirmat de realitate”, a declarat marţi Alexandru Rafila.

El spune că în prezent se înregistrează un trend descendent al numărului de cazuri, al numărului de decese şi al numărului de pacienţi cu Covid internaţi la ATI.

„Evoluţia este constant descendentă, încât estimăm ca în curând, într-un interval de 1-2 săptămâni, să ajunge la sub 1.000 de cazuri înregistrate zilnic şi cu o scădere rapidă a incidenţei cumulate la nivel naţional”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO