Eveniment

Înapoi în service: Mercedes recheamă raproape 1 milion de maşini din cauza frânelor defecte

Înapoi în service: Mercedes recheamă raproape 1 milion...

Autor: Dorin Oancea

06.06.2022, 07:41 64

Constructorul auto german Mercedes-Benz recheamă în service aproape 1 milion de vehicule mai vechi din întreaga lume din cauza unor potenţiale probleme la sistemul de frânare, anunţă BBC.

La sfârşitul săptămânii, compania a declarat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora pot fi afectate de ceea ce a numit "coroziune avansată".

Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de maşini anul trecut din cauza unei probleme de siguranţă cu sistemul de apel de urgenţă.

Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 şi 2015 şi fac parte din seriile sale de SUV-uri ML şi GL şi din monovolumele de lux R-Class.

"Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcţia servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei", a declarat Mercedes într-un comunicat.

Mercedes a declarat că începe imediat rechemarea în service şi că procesul va implica inspectarea vehiculelor potenţial defecte şi înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a rechemat în service peste 1 milion de maşini din cauza unui defect al funcţiei sale "eCall", care alertează serviciile de urgenţă în caz de accident şi transmite locaţia vehiculului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO