Eveniment

Încă o moarte suspectă în Rusia, la cel mai înalt nivel: Preşedintele Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce ar fi căzut pe geam dintr-un spital în Moscova

Încă o moarte suspectă în Rusia, la cel mai înalt...

Autor: Ştefan Stan

01.09.2022, 11:33 6513

Ravil Maganov, preşedintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a murit joi după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova, scrie Reuters.

Moartea lui Maganov, în vârstă de 67 de ani, a fost de asemenea confirmată şi de mai multe ziare ruseşti.

Niciun comentariu nu a fost disponibil din partea Lukoil.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înfiinţarea companiei, şi a supervizat rafinarea, producţia şi explorarea acesteia, devenind preşedinte în 2020. Fratele său, Nail, este şeful producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft.

Ravil Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

Alekperov, fost ministru adjunct sovietic al petrolului, a demisionat din funcţia de preşedinte al Lukoil în aprilie, la o săptămână după ce Marea Britanie i-a impus îngheţarea activelor şi o interdicţie de călătorie, ca parte a sancţiunilor impuse din cauza acţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina.

În martie, Lukoil i-a cerut lui Putin să înceteze imediat războiul din Ucraina, devenind astfel prima mare companie rusească ce s-a pronunţat anit-război. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO