Eveniment

Încă o ţară din Europa se gândeşte să facă vaccinurile obligatorii

Încă o ţară din Europa se gândeşte să facă...

Autor: Andrei Vacaru

26.03.2019, 07:45 133

Guvernul de la Berlin ia în considerare posibilitatea introducerii obligativităţii vaccinului împotriva rujeolei pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri, potrivit Deutsche Welle.

Partidul Social Democrat german (SPD) ia în considerare ca vaccinarea tuturor copiilor să fie obligatorie, întrucât din ce în ce mai mulţi părinţi refuză să îşi vaccineze copiii, fapt care a dus la creşterea numărului de cazuri de rujeolă.

Purtătorul de cuvânt al SPD, Karl Lauterbach, a declarat că a discutat despre această propunere cu ministrul Sănătăţii, Jens Spahn şi că este "încrezător că o propunere va putea fi prezentată curând". Ministerul Sănătăţii a anunţat că este îngrijorat de creşterea numărului de îmbolnăviri şi încurajează "o dezbatere despre posibilele soluţii".

Partidele din opoziţie au opinii împărţite în legătură cu acest subiect. Partidul Liber Democrat (FDP) este de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor până în 14 ani, în timp ce Alianţa Verzilor susţine vaccinarea în sine, dar nu şi obligativitatea acesteia.

"Cei care refuză să îşi vaccineze copiii dau dovadă de iresponsabilitate, atât faţă de copii, cât şi faţă de persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale", a declarat Michael Theurer, vicepreşedintele grupului FDP din Parlament. De cealaltă parte, Kordula Schulz-Asche, purtător de cuvânt al Verzilor, a declarat că guvernul ar trebui să facă mai multe pentru a-i informa pe părinţi despre vaccinare în loc să îi pedepsească.

Germania a înregistrat 1.000 de cazuri de rujeolă în 2017, printre care şi un deces. Aproximativ 40% dintre persoanele infectate au trebuit internate în spital. Din această cauză, Societatea Germană de Pediatrie a recomandat recent introducerea obligativităţii vaccinului împotriva rujeolei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat mişcarea anti-vaccinare ca fiind una dintre cele mai mari zece ameninţări globale la adresa sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO