Eveniment

Încă o veste bună. Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă s-a redus semnificativ faţă de anul trecut

Încă o veste bună. Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă s-a redus semnificativ faţă de anul trecut

Autor: Cuncea Elena Cristina

16.02.2011, 16:32 32

Numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în ianuarie a fostde 202, de zece ori mai puţine atât faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, cât şi comparativ cu decembrie 2010, potrivitdatelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Astfel, începutul anului a marcat cele mai puţine insolvenţe dinultimii aproximativ doi ani şi jumătate, în care lunar circa1.500-2.000 de firme ajungeau în situaţia de a nu-şi putea plătidatoriile.

Anul trecut numărul insolvenţelor a ajuns la 21.692, puţin pestenivelul înregistrat în 2009, când 19.894 de companii au intrat înincapacitate de plată.
În judeţul Galaţi şi în Bucureşti s-au înregistrat cele mai multeinsolvenţe în prima lună din 2011, cu 42 şi, respectiv, cu 29firme.

Cele mai multe societăţi care s-au confruntat cu dificultăţifinanciare au fost în continuare cele din domeniul comerţului, 79intrând în insolvenţă, dar şi cele din industria prelucrătoare şiconstrucţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO