Eveniment

Încă un aviz pozitiv pentru portofoliul Externelor: Bogdan Aurescu a trecut cu brio de comisiile parlamentare

Încă un aviz pozitiv pentru portofoliul Externelor:...

Autor: Alexandru Costea, Andreea Tobias

05.03.2020, 11:57 65

Bogdan Aurescu a primit joi aviz pozitiv pentru a treia oară consecutiv ca ministru de Externe. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, iar 7 s-au exprimat „împotrivă”.

Ministrul interimar de Externe a trecut fără probleme de comisiile de specialitate. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, iar 7 s-au exprimat „împotrivă”.

Aurescu vrea ca graniţele ţării să fie mai sigure, în contextul în care au apărut informaţii că România s-ar afla pe ruta imigranţilor care vin din Turcia, prin Grecia.

„Ne-am exprimat surprinderea faţă de apariţia acelei hărţi care indică şi România pe ruta migratorie, care a fost prezentată la televiziunea de stat din Turcia. De asemenea, ne-am exprimat în cadrul diverselor reuniuni în cadrul UE solidaritatea cu Grecia şi vom examina, fără îndoială, o sporire a prezenţei noastre în cadrul FRONTEX", a spus Aurescu la audieri.

Bogdan Aurescu a mai primit şi anterior avize favorabile în Parlament, în ultimele două propuneri PNL pentru Guvern.

Joi este a ultima zi de audiere în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu. În primele două zile de audieri, cinci din cei 12 propuşi au primit aviz favorabil, în forurile legislative de specialitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO