Eveniment

Încă un caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Încă un caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite

Autor: Andrei Vacaru

24.01.2020, 17:42 98

Autorităţile americane au identificat vineri al doilea caz de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Infecţia a fost confirmată la o pacientă în jurul vârstei de 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Ea a fost internată în spital şi se află în stare stabilă, au informat oficialii din domeniul sănătăţii din Illinois.

„Întelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus şi cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a declarat dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Anunţul vine în contextul în care Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetăţenii americani să nu călătorească în provincia Hubei din China, iar autorităţile chineze au anunţat că numărul persoanelor care au murit din cauza noului tip de coronavirus a crescut la 26.

Primul caz de coronavirus provenind din oraşul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marţi în statul Washington.

AFACERI DE LA ZERO