Eveniment

Încă un oraş iese din carantină: Alba Iulia este al doilea municipiu, după Sibiu, în care nu se mai prelungeşte carantina

Încă un oraş iese din carantină: Alba Iulia este al...

Autor: Andreea Tobias

14.12.2020, 17:09 496

Alba Iulia iese din carantină, începând de marţi noapte. CJSU Alba a decis să nu mai prelungească măsura de carantinare a municipiului Alba Iulia, deşi rata de infectare este peste media naţională.

Deşi rata de infectare la mia de locuitori pentru municipiul Alba Iulia (5,35) este situată peste media la nivel naţional (4,37), membrii CJSU au analizat toate aspectele referitoare la rata de infectare, rata de transmitere comunitară, respectarea măsurilor impuse de autorităţi precum şi capacitatea spitalelor de a primi pacienţi şi au decis ieşirea din carantină a oraşului.

„Efortul comun, al tuturor cetăţenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Sărbătorile se apropie şi este necesar să rămânem în continuare responsabili, să ne protejăm cu toţii şi să ne bucuram de sărbători cu sănătate. Să nu uităm însă că protejarea categoriilor de risc, prin respectarea măsurilor sanitare trebuie, să rămână o prioritate a tuturor", a declarat prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu.

În Alba Iulia, Sebeş şi Abrud, unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–COV-2 este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, începând de marţi rămân în vigoare anumite restricţii, între care interzicerea circulaţiei în intervalul orar 23.00-5.00, cu unele excepţii, nu se pot organiza nunţi, botezuri, mese festive, nici spectacole, concerte şi festivaluri. De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise este interzisă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO