Eveniment

Încă un pas pentru salvarea pădurilor româneşti a fost făcut: DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil. Mai e nevoie de votul în plen

Încă un pas pentru salvarea pădurilor româneşti a fost făcut: DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil. Mai e nevoie de votul în plen

Autor: Gabriel Pecheanu

03.06.2020, 12:05 69

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat miercuri că Legea de înfiinţare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil şi în Comisia Juridică de la Senat şi că mai e de trecut un singur hop: votul în plen. ”Rămânem vigilenţi , că ştim cât de lungi sunt tentaculele mafiei pădurilor”, afirmă Goţiu.

”Legea de înfiinţare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil şi în Comisia Juridică de la Senat! Mai e de trecut un singur hop: votul în plen. Proiectul legislativ, pe care l-am iniţiat împreună cu colegii din USR, de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM, numită şi DNA-ul Pădurilor) e la un (foarte, foarte, foarte) mic pas de a deveni realitate. După raportul favorabil, de ieri, din Comisia pentru Mediu (6 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”), în această dimineaţă, Comisia Juridică din Senat a adoptat un raport similar (cu 10 voturi ”pentru” şi o abţinere - e pentru prima dată când şi reprezentanţii PNL au votat ”pentru”, după ce la Camera Deputaţilor s-au abţinut, iar în celelate comisii au fost ”împotrivă” sau s-au abţinut, şi după ce Guvernul PNL s-a opus, în mod constant, prin reprezentanţii săi, înfiinţării DIIM; singura abţinere de astăzi a fost din partea unui senator UDMR)”, a scris pe Facebook senatorul USR Mihai Goţiu.

El precizează că reprogramarea plenului Senatului, miercuri, de la ora 14.00 la ora 11.00, nu a mai permis includerea acestei propuneri legislative pe ordinea de zi.

”Astfel, votul final, va fi dat în plenul de săptămâna viitoare (cel mai probabil marţi, 8 iunie). Rămânem vigilenţi până la ultimul vot - ştiu (şi ştim) cât de lungi tentaculele Mafiei Pădurilor, a Deşeurilor ori Apelor, inclusiv în Parlament, dar le vom reteza, unul după altul. Adoptarea acestei legi ar fi cea mai importantă victorie pentru mediu din actuala legislatură. Atenţie, însă, doar această lege nu va fi suficientă - va trebui să luptăm pentru implementarea ei, precum şi pentru adoptarea celorlalte legi şi măsuri de necesare pentru protejarea reală a pădurilor, apelor şi aerului din România. E un drum lung, am parcurs doar o parte din el, dar nu pot să nu-mi manifest, astăzi, optimismul”, a adăugat Goţiu.

AFACERI DE LA ZERO