Eveniment

"Încă un test pentru capacitatea guvernului de a implementa unele din cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa"

Demisia lui Blaga ajunge şi în Financial Times: "Încă un test pentru capacitatea guvernului de a implementa unele din cele mai brutale măsuri de austeritate din Europa"
27.09.2010, 15:17 33

Ministrul român de Interne a demisionat luni, în urma unuiprotest neautorizat al polţiştilor, situaţie care testeazăcapacitatea guvernului de a implementa unele din cele mai brutalemăsuri de austeritate din Europa, scrie cotidianul Financial Times, în ediţia online de luni.

Blaga este al şaptelea ministru care părăseşte în mai puţin de olună un guvern confruntat din ce în ce mai des cu oprobriul public,pe fondul politicii de austeritate care include tăieri salariale de25% în sectorul public, notează publicaţia britanică.

Circa 6.000 de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor austrăbătut vineri Capitala într-un marş de protest neautorizat,încheindu-şi demonstraţiile cu scandări violente la adresapreşedintelui Băsescu, în faţa palatului Cotroceni. Traian Băsescua anunţat în replică renunţarea la serviciile de protecţie alepoliţiei, întrucât gestul protestatarilor "subminează autoritateastatului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO