Eveniment

Încă un tronson de 18 km din autostrada spre mare intră „la apă“

Încă un tronson de 18 km din autostrada spre mare intră „la apă“

Ministrul transporturilor Anca Boagiu s-a încurcat în promisiuni de nimeni nu mai înţelege nici pe ce se circulă, nici de când, nici cum

Autor: Andreea Neferu

12.07.2011, 00:05 7864

Din cei 31,8 kilometri ai autostrăzii Medgidia - Constanţa ce arfi trebuit inauguraţi anul acesta, în prezent se vorbeşte doardespre finalizarea a 14 kilometri, între Murfatlar şi Constanţa, şidoar pe câte o bandă pe fiecare sens de mers.

Murfatlar devine astfel un adevărat "nod al autostră­zilor",potrivit celor mai recente declaraţii ale ministruluitransporturilor Anca Boagiu, deşi anterior nimeni nu lua în calculdarea în folosinţă pe porţiuni a autostrăzii Medgidia-Constanţa.Cum a ajuns însă o autostradă de doar 31,8 kilometri construită deitalienii de la Astaldi şi de germanii de la Max Boegl să fie"tranşată" în secţiuni şi mai mici, astfel ca drumul între Medgidiaşi Constanţa să fie parcurs cu şi mai mulţi nervi, ba peautostradă, ba pe drum naţional?

La începutul anului, Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România (CNADNR) dădea ca sigură inaugurarea în 2011a tronsonului de autostradă Cernavodă - Constanţa şi a variantei deocolire a municipiului Constanţa la standard de autostradă.

Ulterior, mi­nis­trul transporturilor Anca Boagiu anunţa că anulacesta vom merge pe autostradă de la Cernavodă la Constanţa, însădoar pe o bandă pe fiecare sens de mers.

Scandalul cu fran­cezii de la Colas, cu care ministerultrans­por­turilor a reziliat contractul de cons­truire aautostrăzii Cernavodă - Medgi­dia în aprilie (în va­loare de 224mil. euro), a adus o nouă promi­siune şi un nou ter­men definalizare: anul acesta se va cir­cula doar pe Medgi­dia -Cons­tanţa pe o sin­gură bandă pe sens. La finalul săptămâniitrecute însă, ministrul Anca Boagiu a arătat că anul acesta, maiexact la finalul lunii iulie, se va putea circula pe tronsonulMurfatlar - Constanţa pe o bandă pe sens.

"Termenul de finalizare asumat de constructor este sfârşitulacestei luni. Cred că îl vor respecta. Dacă nu, îşi vor primipenalităţile de rigoare", a spus Anca Boagiu în timpul unei vizitepe şantierul autostrăzii Medgidia - Constanţa, potrivit Mediafax.De asemenea, în septembrie ar urma să fie deschisă încă o porţiunea acestei autostrăzi, între intersecţia de la Valea Dacilor şiDN3.

"E mai bine decât nimic", au arătat reprezentanţii MinisteruluiTransporturilor şi Infrastructurii întrebaţi de ce în prezent sevorbeşte despre deschiderea circulaţiei pe o porţiune de 14kilometri (Murfatlar-Constanţa) şi nu despre întreg tronsonulMedgidia - Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO