Eveniment

Incendiu puternic la Kronospan Sebeş, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România

Incendiu puternic la Kronospan Sebeş, cel mai mare...

Autor: Dragos Suciu

01.08.2017, 08:59 16438

Aproape 35 de pompieri au intervenit cu opt autospeciale, marţi dimineaţa, timp de mai bine de trei ore, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins patru buncăre cu rumeguş şi un filtru de praf ale companiei Kronospan din Sebeş, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 33 de pompieri au intervenit timp de mai bine de trei ore cu opt autospeciale şi o autoscară mecanică pentru stingerea incendiului izbucnit la Kronospan Sebeş.

”Au fost cuprinse patru buncăre cu rumeguş şi un filtru de praf. Urmează să se vadă care au fost cauzele, în prezent se fac cercetări. Pe lângă detaşamente de pompieri din Alba Iulia şi Sebeş, pentru stingerea incendiului a intervenit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul societăţii cu două autospeciale şi şase pompieri”, a informat ISU Alba.

Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF).

Kronospan este unul dintre liderii globali în producerea de plăci pe bază de lemn, iar în România există două unităţi de producţie, la Sebeş şi Braşov.

Investiţiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro, iar compania are circa 800 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO