Eveniment

​Începând de astăzi amenzile rutiere nu se mai pot plăti direct la poliţist. Legea privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale s-a modificat

​Începând de astăzi amenzile rutiere nu se mai pot...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.08.2018, 11:51 2819

Legea nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale a fost modificată. Astfel, începând cu 24 august poliţiştii nu mai pot primi banii pe amenzile rutiere plătite pe loc de către şoferii amendaţi, potrivit textului de lege.

„Aducem în atenţie opiniei publice că art. 19 din Legea 203/2018 abrogă prevederile art. 109, alin. 6, din O.U.G. 195/2002 potrivit căruia contravenientul putea achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzilor contravenţionale în cuantum de până la 20 de puncte amendă şi alin. 7 din acelaşi act normativ, conform căruia agentul constatator elibera contravenientului chitanţa reprezentând contravaloare amenzii”, se arată într-un comunicat de presă.

Legea aduce modificări şi privind limta de timp pentru plata amenzilor rutiere, aceasta crescând de la 48 de ore la 15 zile. De asemenea, dacă agentul constator aplică sancţiunea, iar contravenietul nu este prezent la încheierea procesului-verbal sau refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea se face de către agentul constatator, în cel mult două luni de la data încheierii prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliu sau la sediul contravenientului.

„Legea nr. 203/2018 prevede posibilitatea contravenientului de a achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege şi în acele situaţii în care actul normativ de stabilire a contravenţiilor nu prevedea expres această posibilitate.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO