Eveniment

Începe audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef european

Începe audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

26.02.2019, 18:57 77

La ora transmiterii ştirii, începe audierea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef european, aceasta având la dispoziţie 70 de minute pentru a-şi susţine dosarul de candidatură.

Comisiile LIBE şi CONT din Parlamentul European vor vota asupra şefiei Parchetului European, pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, şi nu coordonatorii grupurilor politice. Comisia CONT va vota după audierea de marţi a candidaţilor, iar cea LIBE miercuri dimineaţă.

Decizia vine după ce Comisia LIBE a votat asupra contestaţiei formulate de coordonatorul grupului S&D care viza posibilitatea ca membrii forului legislativ să aibă drept de vot asupra candidatului pentru şefia Parchetului European şi nu coordonatorii grupurilor politice.

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a afirmat, pentru MEDIAFAX, că în urma votului majoritar din Comisia LIBE, forul european va avea o şedinţă miercuri dimineaţă, în jurul orei 11.00, ora Bruxelles-ului, pentru a acorda un vot în ordine descrescătoare asupra celor trei candidaţi.

Comisia CONT va vota, după ora 19.30, la finalul audierilor de marţi a celor trei persoane înscrise în competiţia pentru funcţia de procuror-şef european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO