Eveniment

Începe lupta pentru conducerea PSD: Gabriela Firea se gândeşte să candideze pentru şefia partidului

Începe lupta pentru conducerea PSD: Gabriela Firea se gândeşte să candideze pentru şefia partidului

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

09.12.2019, 10:25 332

Gabriela Firea a anunţat că nu ar exclude o candidatură pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, la Congresul partidului. Primarul general al Capitalei a adăugat că va candida momentan pentru şefia PSD Bucureşti şi l-ar putea susţine la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

Va avea loc şi o conferinţă de alegeri la Bucureşti, pentru că sunteţi interimar preşedinte acolo.

„În această perioadă sunt alegeri la sectoare şi vom programa şi pentru Bucureşti”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea şedinţei conducerii colective interimare a PSD, luni, la sediul din Kiseleff.

Chestionată dacă va candida pentru şefia PSD Bucureşti, Gabriela Firea a răspuns: „Cu siguranţă”.

De asemenea, Firea a reiterat că nu va candida la Congres pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, însă nu exclude o candidatură pentru poziţia de preşedinte executiv.

„Pentru funcţia de preşedinte nu. Am anunţat. Discutăm (despre o candidatură pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD - n.r.). Dacă cei care candidează la funcţia de preşedinte discută cu mine şi mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a explicat Firea.

Întrebată cine ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, primarul general al Capitalei a replicat: „Cei care vor candida. Principalii. Cu singuranţă (vreau să fac echipă cu preşedintele – n.r.). Nu mi se pare ca numărul doi să fie în contradicţie cu numărul unu”.

Totodată, chestionată dacă îl vede potrivit pe Marcel Ciolacu la şefia PSD, nu doar interimar, Firea a precizat: „De ce nu?”.

Conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit, luni, la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, precum strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate şi organizarea Congresului formaţiunii din 29 februarie.

PSD ar depune o moţiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

AFACERI DE LA ZERO