Eveniment

Începe marea remaniere. Premierul Viorica Dăncilă anunţă că a terminat evaluarea miniştrilor: Nu pot da nume

Începe marea remaniere. Premierul Viorica Dăncilă...

Autor: Ionel Dancu

30.10.2018, 10:10 408

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că a încheiat evaluarea miniştrilor, urmând să o prezinte în Comitetul Executiv Naţional PSD. Şeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câţi miniştri vor părăsi Cabinetul.

"Eu nu-mi permit ca să mă implic în ceea ce priveşte justiţia. Nu am spus părerea unui sau altuia, am dat răspunsuri aplicate. Am menţionat că am terminat evaluarea, că am făcut această evaluare nu legată de anumite persoane. Am făcut o evaluare în funcţie de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această şedinţă. Nu vă pot da nume. Evaluarea s-a făcut în funcţie de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot şi din punct de vedere politic am să văd care e susţinerea din partea CEx. Nu pot spune acum vor pleca un număr de miniştri şi vor rămâne atâţia", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că încă nu a fost stabilită data la care va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD.

"Vom avea o discuţie pe fiecare minister în parte. Nu am stabilit încă data. În acelaşi timp cred că e necesar ca într-o săptămână să avem...", a completat Viorica Dăncilă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pe 19 octombrie, la Bistriţa, că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre remanierea guvernamentală şi că ALDE nu va remania pe nimeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24