Eveniment

Începe testarea cu teste PCR în Capitală: Unde vă puteţi înscrie începând de vineri

Începe testarea cu teste PCR în Capitală: Unde vă...

Autor: Andreea Tobias

21.05.2020, 15:12 1740

Primăria Capitalei anunţă că lansează vineri, la ora 13:00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureşteni pentru a fi testaţi gratuit pentru noul coronavirus.

Conform unui comunicat transmis de Primărie, platforma este parte a proiectului "Testăm pentru Bucureşti" - prima iniţiativă a unei autorităţi locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice.

„Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureşteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Capitala se înscrie, astfel, în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Săptămâna viitoare vom începe şi celălalt proiect de testare anunţat, proiectul care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureşteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală", arată primarul Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, testarea se va realiza gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian.

Pe platforma online se pot înscrie bucureştenii asimptomatici şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Aceştia vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă.

Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO