Eveniment

Incident aviatic evitat la limită: Un avion de pasageri cu 192 de persoane la bord a aterizat de urgenţă

Incident aviatic evitat la limită: Un avion de pasageri...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

12.11.2018, 10:40 121

Un avion de pasageri al companiei NordStar, cu 192 de persoane la bord, care zbura de la Moscova la Norilsk, a trebuit să aterizeze de urgenţă după activarea unui senzor ce indică extensia flapsurilor, a declarat luni o reprezentată a autorităţilor ruse, informează agenţia de ştiri Tass.

"Aterizarea de urgenţă a avut loc la ora locală 6:15 (ora României, 01:15). Aeronava Boeing 737-800 a companiei aeriene NordStar zbura de la Domodedovo (Moscova) la Norilsk. În momentul apropierii pentru aterizare, un senzor de extensie al flapsurilor s-a activat. Aterizarea a fost efectuată bine", a declarat Oksana Gorbunova, o reprezentantă a Procuraturii pentru Transporturi din Siberia de Vest.

Gorbunova a precizat că zborul retur, programat să plece la ora locală 07:00 (ora României 2:00), a fost amânat cu două ore, compania luând decizia să inspecteze avionul cu probleme. Pasagerii vor ajunge la Moscova cu un zbor de rezervă, a adăugat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO