Eveniment

Incident din cauza vremii: 100 de turişti au rămas izolaţi pe munte, după ce telegondola Carp de nu a mai funcţionat

Incident din cauza vremii: 100 de turişti au rămas...

Autor: Laura Petrescu

24.01.2019, 13:26 138

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani de la Detaşamentul Sinaia au intervenit pentru conducerea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000.

Acestea au rămas izolate pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind ceaţă şi vânt puternic.

„Acţiunea s-a terminat fără probleme deosebite. Iniţial grupul de turişti rămas pe munte a fost de format 100 persoane, 70 dintre aceştia au fost coborâţi de la cota 2000 la cota 1400 cu un ratrak”, arată sursa citată.

Jandarmii au adăugat că pe Platoul Bucegi se mai afla un grup de aproximativ 50 de persoane, care se aflau pe pârtia Valea Soarelui, aceştia urmând să fie duşi spre cota 2000 la telecabină.

Reprezentanţii domeniului schiabil Sinaia au anunţat că, la ora 11, pârtiile au fost închise din cauza condiţiilor meteo dificile, fiind înregistrat şi fenomenul de ploaie îngheţată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO