Eveniment

Incident grav în oraşul din Noua Zeelandă unde a avut loc sângerosul atac terorist: O clădire a explodat. Bilanţul până la această oră

Incident grav în oraşul din Noua Zeelandă unde a avut...

Autor: Bianca Pavaluca

19.07.2019, 04:04 3434

Autorităţile din Noua Zeelandă au transmis vineri că s-a produs un incident „grav” în oraşul Christchurch din South Island, Noua Zeelandă, în urma căruia o casă a fost cuprinsă de flăcări şi mai multe persoane au fost evacuate, relatează agenţia de presă Reuters.

Din primele informaţii, mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului, care a avut loc vineri la ora locală 10.20 (01.20, ora României), în suburbia Northwood din Christchurch.

O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar zona a fost evacuată în urma „incidentului grav”, au anunţat autorităţile. Mai multe persoane au anunţat că au auzit o explozie puternică.

Incidentul de vineri vine la patru luni de la atacul asupra a două moschei din oraşul Christchurch, în urma căruia 51 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite.

Autorităţile încearcă să identifice cauza şi natura incidentului.

Mai multe persoane au fost rănite, în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze într-o locuinţă din Christchurch.

„Pompierii au fost chemaţi în jurul orei 10.05, în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze”, a transmis un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Noua Zeelandă.

Autorităţile au transmis că nu există dovezi potrivit cărora incidentul de vineri are implicaţii de securitate.

Conform informaţiilor apărute în presa locală, şase persoane au fost rănite şi transportate la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO