Eveniment

Incidente la Marşul pentru Basarabia: Circulaţia pe Calea Victoriei, blocată; protestatari ridicaţi

Incidente la Marşul pentru Basarabia: Circulaţia pe...

Autor: Mediafax

22.10.2016, 16:10 179

Unii manifestanţi care participă la marşul pentru Basarabia au forţat cordonul jandarmilor din zona Guvernului şi au vrut să intre pe Calea Victoriei din Bucureşti, dorind să ajungă în Piaţa Universităţii.

Jandarmii au ridicat câţiva protestatari, aceştia urmând să ajungă la audieri la secţiile de poliţie.

Aproximativ 2.000 de oameni participă la această manifestare.

"Noi nu suntem partide, nu suntem organizaţii, noi suntem oameni liberi, suntem unionişti. Ne-am adunat din toate colţurile ţării să îi întâmpinăm pe fraţii noştri basarabeni, care anul trecut au venit pe jos spre ţară şi a căror dorinţă nu a fost ascultată de clasa politică din România. Exstă o mare indiferenţă în momentul ăsta la Bucureşti, dar indiferenţa asta trebuie să se oprească astăzi, aici şi acum. Ne-am adunat în faţa Hanului lui Mnauc pentru că de aici a fost răpită Basarabia prima oară şi nu o să oprim această manifestaţie până când premierul Dacian Cioloş şi toţi liderii partidelor politice nu o să ne asculte şi o să îşi asume unirea ca proiect de ţară", a declarat unul dintre manifestanţi.

"Noi am venit, cum am venit şi anul trecut în cadrul marşului lui Ştefan cel Mare, noi, tinerii Moldovei, să spunem foarte clar că ne dorim unirea Republicii Moldova cu România. O spunem acum. Atunci, anul trecut, noi am venit, am fost primiţi la Cotroceni, nu e preşedinte, dar am fost primiţi şi am plecat fără a avea promisiuni clare. Acum noi am venit şi nu vom pleca până când nu vom fi ascultaţi", a mai spus un unionist.

"Îl aşteptăm pe premierul Cioloş, preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea, Gorghiu şi toţi lierii politici în Piaţa Universităţii! Îi aşteptăm să vină să ne spună că uniea este pe agenda publică, că este un proiect principal, nu o promisiune, o idee", a mai declarat un bărbat.

Manifestarea este organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, pentru al cincilea an consecutiv.

Aproximativ 50.000 de basarabeni au participat anul acesta, pe 27 martie, la un marş de amploare în Chişinău, care a celebrat 98 de ani de când Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO