Eveniment

Încrederea analiştilor scade şi o încetinire a creşterii economice se conturează tot mai clar. „Se vede că economia încetineşte, nu numai în Româ­nia, ci şi în Uniunea Europeană.“

Încrederea analiştilor scade şi o încetinire a...

Autor: Răzvan Botea

30.11.2018, 00:07 1154

Indicatorul de încredere macroeconmică al CFA România a scăzut în luna octombrie 2018 faţă de luna ante­rioară cu 2,1 puncte, pe fondul condiţiilor externe, economia europeană înce­tinind. Indicatorul este în acest moment la 48,4.

„Se vede că economia încetineşte, nu numai în Româ­nia, ci şi în Uniunea Europeană, iar în Elveţia şi Finlanda cifrele de PIB trimestru la trimestru au reieşit negative. Asta întăreşte afirmaţia că sunt şanse ca anul anul viitor să vedem o încetinire a creşterii“, a spus Adrian Codîrlaşu, preşedintele CFA România.

Cu toate acestea, componenta de condiţii curente a indi­catorului a crescut sensibil cu 0,3 puncte faţă de luna ante­rioară, până la valoarea de 62,5 puncte. Rata anti­ci­pa­tă a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o va­loare medie de 4,50%. „Creşterea indicatorului de con­di­ţii curente a coincis cu creşterea economică, care a fost peste aşteptări, iar pentru inflaţie anticipările sunt de peste  4% pe următoarele 12 luni. Sondajul a venit după o cifră mare, dar este foarte important“, a mai spus Codîrlaşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO