Eveniment

Indexul imobiliar ZF: Aflaţi unde sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe apartamente cu trei camere din Bucureşti

Indexul imobiliar ZF: apartamentele cu trei camere, plus 100 de euro în septembrie

Autor: Cristi Moga

03.10.2011, 20:31 2771

Nimic nu pare să mai mişte de la nivelul mediu de 80.000 de euro preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti, reiese din Indexul imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza preţurilor solicitate pe site-ul anunţul.ro.

În luna septembrie preţul mediu solicitat în 20 de cartiere din Capitală a crescut cu 100 de euro faţă de luna august, la 80.200 de euro, o majorare de 0,1%, adică în marja de eroare, cum ar spune statisticienii.

În mod obişnuit, luna septembrie ar trebui să fie bună pentru tranzacţii, în condiţiile în care potenţialii clienţi se întorc din vacanţă şi pot profita de zilele încă însorite pentru a vizualiza şi alege locuinţe, dar în ceea ce priveşte influenţa asupra preţurilor creşterea cererii nu a determinat scumpirea locuinţelor. Pe de altă parte, perspectivele economice s-au înrăutăţit pe parcursul lunii septembrie, JP Morgan sau Raiffeisen reducându-şi prognozele privind creşterea economică a României în 2012 până la 1%, respectiv 2,7%, dar nici aceste date nu au influenţat evoluţia preţurilor.

Cum arată situaţia pe sectoare? Dacă la media întregului oraş se poate vorbi de stagnare pe parcursul întregului an, în cartiere preţurile solicitate au mai variat, cele mai importante creşteri din luna septembrie fiind înregistrate în zonele 1 Decembrie (7,7%), Moşilor (5,1%), 13 Septembrie (3,7%) sau Vitan Mall (3,5%), în timp ce scăderile cele mai accentuate au fost consemnate în zonele 1 Mai (-4,3%), Militari (-4,2%), Dristor (-3,9%) şi Iancului (-3,6%).

Dacă Indexul ZF arată o creştere de 0,1% a preţurilor solicitate pentru apartamentele cu trei camere din Bucureşti în luna septembrie, analiza imobiliare.ro indică o majorare de 0,4% a preţurilor, până la un preţ mediu de 1.082 de euro/metrul pătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO