Eveniment

Indexul OLX al locurilor de muncă. Joburile în străinătate, cele din agricultură şi din pază şi protecţie au fost cele mai căutate de candidaţi în luna septembrie. În medie, aproape 13 candidaţi au aplicat pentru un loc de muncă în străinătate în luna septembrie, mai mult de 11 au aplicat în agricultură şi circa 10 pentru o poziţie din categoria de pază şi protecţie

Autor: Ramona Cornea

14.10.2021, 00:07 1712

Locurile de muncă din străinătate sunt pe prima poziţie şi în ceea ce priveşte salariile oferite, cu o medie salarială lunară netă de peste 1.900 de euro în septembrie ♦ Poziţiile din sectorul de pază sunt plătite, în medie, cu aproape 450 de euro pe lună, însă cele din agricultură nu se regăsesc în top 15 cele mai bine plătite sectoare ♦ Munca în străinătate este pe poziţia a zecea în clasamentul celor mai căutaţi candidaţi de către angajatori, iar candidaţii din agricultură şi pază şi protecţie nu se regăsesc în top.

Joburile în străinătate, cele din agricultură şi din pază şi protecţie au fost cele mai căutate de candidaţi în luna septembrie, conform datelor de pe platforma OLX.      Astfel, în medie, aproape 13 can­didaţi au aplicat pentru un loc de muncă în străinătate în luna septembrie, în scădere cu circa 14% faţă de luna precedentă.

Pentru un job în agricultură au aplicat mai mult de 11 candidaţi luna trecută, în creştere cu 23% faţă de luna august, iar pentru un loc de muncă din categoria de pază şi protecţie au aplicat circa 10 can­didaţi, în scădere cu 12% faţă de luna precedentă.

 

e altfel, locurile de muncă din străinătate sunt pe prima poziţie şi în ceea ce priveşte salariile oferite, cu o medie salarială lunară netă de peste 1.900 de euro în septembrie. Poziţiile din sectorul de pază sunt plătite, în medie, cu aproape 450 de euro pe lună, însă cele din agricultură nu se regăsesc în top 15 cele mai bine plătite sectoare.

Munca în străinătate este pe poziţia a zecea în clasamentul celor mai căutaţi candidaţi de către angajatori, iar candidaţii din agricultură şi pază şi protecţie nu se regăsesc în top. Pe primul loc în această categorie au rămas lucrătorii din producţie, depozit-logistică, cu un număr de peste 16.400 de anunţuri postate de angajatori pe platforma OLX în luna septembrie, în creştere cu 2% faţă de luna precedentă şi cu 256% faţă de aceeaşi lună din anul 2020.

Pe poziţia a doua din clasamentul celor mai căutaţi candidaţi din luna septembrie au fost cei din categoria de şoferi – servicii auto – curierat, cu peste 11.700 de anunţuri postate de angajatori luna trecută. De altfel, salariile angajaţilor din această categoria sunt pe a doua poziţie în topul celor mai mari salarii, cu o medie salarială netă de aproape 1.060 de euro în septembrie.

Pe poziţia a treia, atât în clasamentul celor mai mari salarii, cât şi în cel al celor mai căutaţi candidaţi au fost cei din categoria de ingineri – meseriaşi – constructori, cu mai mult de 8.550 de anunţuri de angajare publicate de angajatori în luna septembrie, în scădere cu 32% faţă de luna precedentă şi cu 34% faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Salariul lunar mediu net primit de angajaţii din această categorie a ajuns la 865 de euro în luna septembrie.

Angajatorii din zona Bucureşti – Ilfov au pus la bătaie  mai mult de 21.140 de anunţuri de angajare în luna septembrie 2021, în creştere cu circa 62% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi în scădere cu 4% faţă de luna august din 2021.

La mare distanţă de regiunea Bucureşti-Ilfov, în topul judeţelor cu cele mai multe anunţuri de angajare postate de companii au fost Braşov, cu circa 4.452 de anunţuri, Cluj, cu peste 4.150 de anunţuri postate de angajatori, şi Iaşi cu peste 3.000 de anunţuri de angajare postate pe platforma OLX.

Ofertele de muncă pentru bone – menajere au fost şi în luna septembtie pe primul loc în clasamentul celor care se ocupă cel mai repede. Astfel, un post din categoria bone-menajere a fost ocupat în circa 16 zile în luna august, iar podiumul clasamentelor ofertelor de muncă ce s-au ocupat cel mai repede a fost completat de joburile din categoria educaţie-training – cu o medie de 16 zile – şi de cele din personal administrativ – secretariat, care s-au ocupat în circa 18 zile în luna septembrie a acestui an.

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunţuri active şi o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Categoria "Locuri de muncă" însumează peste 70.000 de oferte active şi peste 1,2 milioane de utilizatori activi lunar. Pe OLX se găseşte o gamă largă de categorii printre care electronice şi electrocasnice, maşini, proprietăţi imobiliare, obiecte de vestimentaţie sau pentru casă şi grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât şi din aplicaţiile mobile pentru iOS şi Android.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO