Eveniment

Industria şi comerţul au fost principalele propulsoare ale economiei în trimestrul al doilea din 2021, când economia a crescut cu un ritm record după căderea din 2020. Consumul rămâne principalul driver al creşterii pe partea de utilizare a PIB, dar investiţiile au crescut la un ritm mai bun

Industria şi comerţul au fost principalele propulsoare...

Autor: Răzvan Botea

08.09.2021, 09:27 203

Industria şi comerţul, care împreună fac aproape 40% din economia României (pe partea de formare a PIB), au pus cel mai mult umărul la creşterea economică din al doilea trimestru din acest an. Pe partea de utilizare a PIB, consumul a venit, ca de obicei, cu cea mai mare contribuţie la creşterea economică: +6,7 pp. din cele 13 pp. creştere economică reală, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Premierul Florin Cîţu a spus, într-o declaraţie de presă, că datele la şase luni din 2021 privind evoluţia economiei româneşti confirmă estimarea pe care se bazează guvernul la rectificarea bugetară: +7% creştere economică reală în 2021.

„În prima parte a anului investiţiile au avut o contribuţie majoră la creşterea PIB. Cred că în trimestrul al doilea au avut o contribuţie de peste 5 puncte procentuale din creşterea economică, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice. Se schimbă estimarea de creştere reală, acum mergem pe estimarea de 7%, faţă de estimarea de 4,3%”, a spus Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO