Eveniment

Industria de IT, marcată de fluctuaţia de personal: angajatorii sunt dispuşi să crească salariile şi cu 27%. Este IT-ul insula bunăstării din afara crizei?

Mai mult de 90% din firmele de IT care fac angajări în România le-au oferit angajaţilor lor bonusuri de performanţă în 2021.

Mai mult de 90% din firmele de IT care fac angajări în România le-au oferit angajaţilor lor bonusuri de performanţă în 2021.

Autor: Ramona Cornea

17.07.2022, 18:01 2803

♦ Şerban Mrejeriu, AIMS International România: Situaţia pune presiune pe companiile angajatoare, care se confruntă cu o durere de dinţi teribilă: să-şi crească numărul de angajaţi pe o piaţă puternic concurenţială, dar să nu-şi piardă mulţi din angajaţi, vizaţi mereu de firmele concurente care merg la acelaşi dentist ♦ În 2020, fluctuaţia de personal din industria de IT a fost de 14,5% ♦ În acest context foarte concurenţial, salariile din zona IT au crescut în medie cu 11,22% în anul 2021. Pentru anul 2022, unele companii din IT au spus că vor creşte salariile şi cu 27%.

Industria de IT din România a fost marcată de o fluctuaţie de personal puternică în anul 2021, de peste 20%, maximul ultimilor cinci ani, arată un studiu realizat de AIMS International România în rândul companiilor dezvoltatoare de software din România.

„Un trend specific anului 2021 a fost creşterea semnificativă a fluctuaţiei de personal. Dacă în 2020 condiţiile specifice crizei COVID şi incertitudinea de pe piaţă i-au făcut pe angajaţi să fie mai prudenţi în a-şi schimba locul actual de muncă şi am avut o fluctuaţie de numai  14,5%, sub perioada anterioară, în 2021 acest indicator a crescut la 20,37%, maximul ultimilor cinci ani. Rămâne de văzut dacă acesta este doar un efect compensatoriu, angajaţii care au amânat decizia de a pleca în 2020 au riscat mai mult anul trecut, sau este un semn al concurenţei tot mai acerbe de pe piaţă. Probabil că este vorba despre ambele cauze”, afirmă Şerban Mrejeriu, senior HR consultant în cadrul AIMS International România, biroul din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO