Industria metalurgică românească va primi o lovitură grea dacă eşuează negocierile cu SUA

14 mar 2018 Autor: Răzvan Botea

Industria metalurgică românească va fi lovită din plin dacă eşuează negocierile cu SUA pentru exceptarea de la plata taxelor vamale de 25% pentru produsele din oţel şi 10% pentru produsele de aluminiu, fiind impactaţi nu numai producătorii care exportă în SUA, ci întreaga industrie metalurgică românească, a spus pentru ZF Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie.

„În mod direct vor fi afectate companiile care exportă către SUA, iar indirect toate celelalte. Inclusiv piaţa internă va fi afectată, prin redirecţionare către România a fluxului de metale ieftine din alte ţări care nu mai pot exporta către SUA“, a spus Petru Ianc.

Oamenii de afaceri din industria metalurgică din România au trimis marţi o scrisoare către premierul Dăncilă prin care cer demararea acţiunilor în vederea dialogului cu SUA pentru exceptarea de la plata acestor taxe vamale.

În industria metalurgică din România lucrează aproximativ 30.000 de oameni, iar exporturile totale anuale sunt de peste 1 mld. euro. Impactul limitării exporturilor şi implicit limitarea producţiei vor avea ecou în mult mai multe locuri de muncă din industriile care depind de industria metalurgică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Industria metalurgica
, SUA
, export
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide