♦ Numărul total de angajaţi din sectorul de business services a ajuns la aproape 203.900 anul trecut, cu o creştere anuală de 3% în ultimii cinci ani ♦ Rata de fluctuaţie a personalului a fost de 16% anul trecut, a doua cea mai mică din ultimii cinci ani, după cea din 2020, anul izbucnirii pandemiei de COVID-19 ♦ 77% din companii spun că au avut o creştere a cifrei de afaceri în 2023 comparativ cu 2022, însă numai 58% dintre ele văd o creştere în viitor.
Industria serviciilor de business a înregistrat creşteri uşoare în numărul angajaţilor salariile cresc uşor, iar rata de fluctuaţie a personalului scade, arată datele de la Asociaţia Business Service Leaders România (ABSL).
„Anul trecut a fost mai mult despre continuitate decât despre schimbări mari. Deşi a fost un an de stabilizare, transformarea a fost o constantă. Există un sentiment de calm atunci când are loc schimbarea. Mai multă automatizare a proceselor, soluţii sofisticate precum AI vor constitui un nou nivel de serviciu. Organizaţiile se concentrează pe construirea de capabilităţi interne prin adăugarea de noi servicii şi crearea de centre de excelenţă şi inovaţie, câştigând încrederea într-o industrie globală în continuă schimbare, făcând predicţii exacte. Sunt încrezător că candidaţii noştri ne pot poziţiona ca un hub global”, a spus Ciprian Dan, preşedintele ABSL, în cadrul conferinţei anuale a ABSL, eveniment în care este lansat un studiu cu privire la cele mai importante evoluţii din industrie.
Aşadar, numărul total de angajaţi din sectorul de business services a ajuns la aproape 203.900 anul trecut, cu o creştere anuală de 3% în ultimii cinci ani.