Eveniment

Industria prelucrătoare şi producţia primară vor recruta cel mai mult în ultimul trimestru al acestui an. Angajatorii din 7 din cele 11 sectoare de activitate din România se aşteaptă la creşteri ale numărului total de angajaţi în trimestrul al patrulea din 2022

Industria prelucrătoare şi producţia primară vor...

Autor: Ramona Cornea

09.10.2022, 11:03 171

„În ciuda imaginii politico-economice complexe actuale, angajatorii români anticipează intenţii de angajare pozitive pentru ultimul trimestru al acestui an“.

Industria prelucrătoare şi producţia primară vor recruta cel mai mult în acest trimestru al anului, arată rezultatele studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Cel mai competitiv sector din România este cel al industriei prelucrătoare, unde angajatorii raportează o previziune netă de angajare de plus 21%, mai puternică cu 32 de puncte procentuale faţă de trimestrul trecut, dar care slăbeşte cu 2 puncte procentuale faţă acelaşi trimestru al anului precedent. Acesta este sectorul de activitate din România care raportează cea mai puternică consolidare comparativ cu trimestrul anterior. Pe locul al doilea este producţia primară, cu o previziune netă de angajare de 16%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO