Eveniment

Industria României a frânat în iulie, dar perspectivele rămân bune: comenzile noi din industria prelucrătoare cresc cu două cifre. Florin Pogonaru, AOAR: Cred că vor continua creşterile spectaculoase ale industriei. Atenţie însă, trebuie să ne comparăm cu 2019, comparaţia cu 2020 înseamnă să ne minţim frumos

Industria României a frânat în iulie, dar...

Autor: Răzvan Botea

15.09.2021, 16:30 113

Producţia industrială a României, cel mai important indicator pentru mersul industriei româneşti, care face circa 20% din economie, a crescut cu 3,1% în iulie 2021, prin comparaţie cu iulie 2020, o decelerare de la ritmul de creştere cu două cifre din lunile anterioare, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe de altă parte, comenzile noi din industria prelucrătoare, principala ramură industrială a României, au crescut şi în iulie, iar la 7 luni din 2021 au înregistrat un plus de aproape 28%.

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR), spune că evoluţia comenzilor din industria prelucrătoare românească vine şi ca urmare a blocajelor din lanţurile de aprovizionare din Asia, iar companiile vestice, cu precădere cele germane, îşi pun serios problema scurtărilor lanţurilor de aprovizionare, pentru a evita viitoarele blocaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO