Eveniment

Industria scade pentru a doua lună consecutiv, iar încrederea managerilor începe să se risipească

Industria scade pentru a doua lună consecutiv, iar...

Autor: Iulian Anghel

27.06.2018, 00:05 1069
Industria a scăzut în luna mai pentru a doua lună consecutiv, un semn îngrijorător, având în vedere că intrăm în lunile de vară, când activitatea scade din motive sezoniere, şi este puţin probabil ca aceste căderi să poată fi recuperate în partea a doua a anului.
Potrivit Barometrului Industrial - un sondaj realizat în rândul managerilor din industrie de SNSPA, Facultatea de Sociologie şi IRSOP - publicat marţi, scăderea industriei s-a produs puternic în aprilie faţă de martie, iar luna mai indică o cădere, este adevărat, mai uşoară, faţă de aprilie. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) industria nu stă chiar rău. La patru luni, comenzile noi în industria prelucrătoare au crescut, an/an, cu 18,6%. Dar au scăzut cu 6% faţă de martie. De asemenea, tot pe primele patru luni, producţia industrială a crescut, faţă de primele patru luni din 2017, cu 4,6%, dar, faţă de martie, a scăzut cu 11,4%. Aceste scăderi faţă de luna anterioară ar urma să se vadă şi în datele pentru luna mai, pe care INS ar urma să le publice în prima parte a lunii viitoare, după cum indică sondajul pentru activitatea industrială publicat marţi de SNSPA şi IRSOP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO