Eveniment

Industria a scăzut din nou în septembrie, după şase luni de recuperare. Comenzile din industrie continuă să crească. Industria României a rămas pe plus 10,5% la 9 luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când industria scădea cu 12%

Economiştii BT: „Evoluţia la nouă luni a fost determinată de relansarea economică mondială şi europeană, redeschi­derea economiei interne (în contextul procesului de vaccinare) şi nivelul redus al costurilor reale de finanţare“.

Autor: Răzvan Botea

20.11.2021, 08:53 169

Producţia industrială a României, cel mai important indicator pentru mersul industriei, a scăzut în septembrie 2021 cu 4% în serie brută, fiind prima lună de scădere după 6 luni în care industria României a recuperat căderea din 2020, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Comenzile noi din industrie, pe de altă parte, care arată perspectivele de viitor ale industriei prelucrătoare, au continuat să crească în septembrie, însă într-un ritm încetinit faţă de lunile anterioare.

„Statisticile confirmă consoli­darea climatului pozitiv din sfera comenzilor noi din industria prelucrătoare în septembrie, evoluţie susţinută de relansarea economică mondială şi europeană, precum şi de nivelul redus al costurilor reale de finanţare. Cu toate acestea, dinamica anuală a comenzilor noi din industria prelucrătoare a decelerat în septem­brie, în contextul resimţirii majo­rării preţurilor la materii prime şi persistenţei distorsiunilor din sfera lanţurilor mondiale de producţie”, comen­tează Andrei Rădulescu, directorul departamentului macroe­conomic al Băncii Transilvania, în cadrul unei analize pe datele de la Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO