Eveniment

Înfrângere dureroasă pentru Sorana Cîrstea: Numărul 43 WTA a fost eliminată în primul tur al turneului de la Roma

Înfrângere dureroasă pentru Sorana Cîrstea: Numărul...

Autor: Andrei Pal, Mediafax

15.05.2018, 22:31 41

Într-o zi de marţi în care ploaia a amânat startul meciurilor cu aproape patru ore, 'right here'-ul apăsat al americancei s-a auzit răspicat la final, la capătul unei partide în care ambele jucătoare au avut probleme în momentul în care au avut conducerea.

Collins a avut nevoie de trei break-uri pentru a-şi adjudeca un prim set care a înregistrat o singură egalitate, la 2-2. Nemulţumită de lungimea propriei mingi, Sorana a găsit totuşi resurse pentru a reveni.

Încurajată de un grup important de români, Cîrstea a reuşit să echilibreze setul doi. A revenit de la 0-2, a urcat procentajul la prima minge şi a servit pentru decisiv la 5-3. Nu a reuşit însă închiderea manşei acolo - şi asta şi-a reproşat-o dur, vorbind cu loja sa - 'mă crispez când sunt în faţă'. Un game încălcit pe retur, cu pumnul strâns de multe ori, i-a adus însă break-ul decisiv şi setul doi, după 43 de minute de luptă.

Setul trei a adus o nouă răsturnare de situaţie. Cu lovituri decise, pe tuşă, Danielle Collins a sprintat spre un 5-0 care a făcut-o pe Sorana să meargă cu capul plecat spre scaunul de odihnă. Fanii au intervenit din nou, i-au transmis că jocul la plesneală al americancei nu va dura la infinit. A fost într-adevăr rândul americancei să se crispeze, iar Cîrstea a pedepsit slăbiciunea pe reverul advers cu propriile mingi agresive.

Aşa a început revenirea româncei, a continuat cu dublă greşeală pentru un al doilea break şi 3-5, iar fanii îi strigau deja - noi avem timp, până la capăt! Sorana a servit prompt, însă în game-ul zece nu a mai emis nicio pretenţie la retur. Collins a pus capăt partidei la prima minge de meci, după o oră şi 57 de minute de joc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO