Eveniment

ING are cea mai sumbră prognoză pentru 2011: -2%

ING are cea mai sumbră prognoză pentru 2011: -2%
12.08.2010, 23:59 87

"Văd o scădere economică de 2% pentru 2011. Este foarte probabilca în prima jumătate a lui 2011 să avem noi măsuri de ajustarefiscală. Dacă nu vor fi măsuri de ajustare fiscală, vom vedea celpuţin concedieri în sectorul public, ceva mai accelerate decât pânăacum", a afirmat Nicolaie Chideşciuc, economistul - şef al INGBank, prezent la dezbaterea ZF Expert privind şansele relansării în2011.
ZF Expert este o şedinţă deschisă de redacţie la care ZiarulFinanciar invită experţi din diverse domenii de activitate.
De cealaltă parte, economistul-şef al Raiffeisen Bank Ionuţ Dumitruse aşteaptă la o revenire pe plus a economiei anul viitor, cu ocreştere de 2%, susţinând că există totuşi riscul ca acest plus săse transforme într-un uşor minus în scenariul unor noi majorări detaxe.
Florian Libocor, economistul-şef al BRD- SocGen, estimează pentruanul viitor o creştere economică de 0,5 - 1,5%. Cu un optimism maimoderat a venit Radu Crăciun, director de investiţii la EurekoPensii, care vede economia între -0,5% şi Ă0,5%. În acest aneconomia va rămâne în acest an în recesiune, urmând să înregistrezeo contracţie de circa 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO