Eveniment

ING Bank: România va avea în 2019 o creştere de 3,5%. Inflaţia mare este în atenţia Comisiei Europene

ING Bank: România va avea în 2019 o creştere de 3,5%....

Autor: Iulian Anghel

17.06.2019, 08:43 271
România va înregistra în trimestrul al doilea o creştere economică de 3,8%, în vreme ce, în a doua parte a anului, ar urma să înregistreze un avans de 3,3% în T3 şi de 2,6% în T4, iar pe întregul an creşterea va fi de 3,5%, arată previziunile de creştere economică ale ING Bank publicate la finalul săptămânii trecute.

Pentru ţările din regiune creşterea ar urma să fie în T2/2019 de 3% în Bulgaria, 3% în Croaţia, 4,8% în Ungaria şi 5% în Polonia. Creşterea economică de 5% înregistrată de Ro­mânia în T1/2019 i-a luat prin surprindere pe economişti pentru că nimeni nu se aştepta la un astfel de avans. Constant, în ultimii ani, economiştii au avansat cu prudenţă cifre de creştere, dar economia s-a încăpăţânat să le dea calculele peste cap. Acum se întâmplă la fel. Nu există niciun centru de cercetare care să evalueze creşterea economică a României deasupra pragului de 4%. La fel s-a întâmplat însă şi acum doi ani şi anul trecut. Economia a crescut peste toate aşteptările – 7% acum doi ani şi 4% anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO