Eveniment

Inmagazinarea gazelor pentru iarna se apropie de final

17.09.2004, 00:00 9

Procesul de inmagazinare a gazelor naturale pentru iarna 2004-2005 va fi finalizat pana la data de 10 octombrie, cantitatea estimata a fi in depozite la acest termen fiind de 2,8 mld.mc, a declarat directorul general al Romgaz Medias, Avram Pantelimon.
Producatorii Romgaz si Petrom, societatile de distributie Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, alaturi de o serie de mari consumatori de gaze naturale, au stocat, pana la inceputul lunii septembrie, peste 2,6 mld.mc gaze.
Compania Romgaz, in ale carei atributii intra si operarea depozitelor, a stocat 1,39 mld. metri cubi de gaze naturale, jumatate din cantitatea stabilita pentru sezonul rece. Din acest volum, 500 mil. metri cubi au provenit din inport, insemnand un efort financiar de circa 60 mil. $.
Petrom a inmagazinat peste 670 mil.mc gaze naturale, din productia proprie. In acelasi timp, Distrigaz Nord si Distrigaz Sud au importat 137 mil.metri cubi, respectiv, 228 mil. metri cubi, numai pentru stocurile de iarna. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO