Eveniment

INML: Toate cele 27 de persoane decedate în incendiul de la Club Colectiv au fost identificate

INML: Toate cele 27 de persoane decedate în incendiul de...

Autor: Andreea Unturica

01.11.2015, 10:33 3079

Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, în prezent, toate cele 27 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiul produs, vineri noapte, la Clubul Colectiv, din Capitală, au fost identificate, ultimele trei, duminică dimineaţă.

El a spus că între victimele identificate este şi un minor de 15 ani.

Potrivit aceleiaşi surse, duminică dimineaţă au început autopsiile, pe care legiştii intenţionează să le încheie în cursul zilei de duminică.

Duminică, vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului şi de identificare a persoanelor decedate şi vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 28 de persoane decedate, după ce încă o tânără aflată în Spitalul Bagdasar Arseni a murit, duminică, şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre persoanele decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO