Eveniment

Innovation Labs 2020 şi-a desemnat câştigătorii ediţiei 2020

Innovation Labs 2020 şi-a desemnat câştigătorii...
16.10.2020, 12:57 455

Innovation Labs, programul de accelerare şi mentorat pentru tineri antreprenori, şi-a desemnat câştigătorii în cadrul Finalei Demo Day.

În cele cinci oraşe, programul are sprijinul constant al zece universităţi de top din România: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara. Acestora li s-au alăturat alte 12 universităţi din centre locale.

În martie 2020, peste 460 de tineri s-au înscris la cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfăşurate la nivel naţional, propunând peste 160 de idei pentru produse şi servicii digitale. După 7 luni de mentorat săptămânal în care şi-au rafinat produsele alături de mentorii şi partenerii programului, în cadrul Demo Day au ajuns 16 echipe finaliste. Finaliştii au fost aleşi în finale locale şi semifinale naţionale din întreaga generaţie de 74 de startup-uri ce au făcut parte din ediţia 2020 a programului Innovation Labs. Aceştia şi-au susţinut produsele prin prezentări de două minute în direct şi au răspuns la întrebările juriului Demo Day.

Innovation Labs Demo Day 2020 s-a bucurat de susţinerea Excelenţei Sale Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţei Sale David Saranga, Ambasadorul Israelului în România şi Excelenţei Sale Laurence Auer, doamna Ambasador a Franţei în România, care, prin scurte intervenţii video, au transmis mesaje de încurajare şi au evidenţiat sprijinul oferit programului, echipelor, dar şi întregului ecosistem antreprenorial din România.

Vedeţi mai jos câştigătorii premiilor: 

Premiul „Best Pitch Prize”, acordat pe baza votului publicului, a fost decernat echipei PolyMore, un produs care oferă o soluţie de sortare automată a deşeurilor de plastic folosind inteligenţa artificială în procesul de colectare al deşeurilor industriale. Aceştia lucrează direct la locul de generare a deşeurilor, pentru a se asigura că întreg fluxul tehnologic aduce valoare şi salvează costuri în acelaşi timp.

 

Premiul „Best Product Award” a revenit echipei Rungutan, care propune o platformă SaaS de testare a traficului şi performanţei,  promovând conceptul de "Performance Testing în 3 minute". Produsul este unul inovator datorită tehnologiei sale 100% Serverless şi a designului simplu, care diferenţiază platforma printre concurenţii săi prin rapiditate şi eficacitate.

 

Premiul „Best Business Award” a fost oferit echipei OGOR, care a dezvoltat un startup agri-tech dedicat fermierilor, ce foloseşte imagini satelitare pentru a construi un istoric viu al practicilor agricole executate pe terenurile fermierilor în ultimii trei ani. Scopul serviciului este de a traduce un conţinut mare de informaţii despre starea terenurilor agricole într-o formă accesibilă fermierilor.

 

Premiul „Scaleup of the Year Award” a mers către echipa ESENCA, care a prezentat o aplicaţie ce calculează măsurile corpului uman pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a achiziţiona haine personalizate fără a fi nevoie de o vizită la croitor. Folosind tehnologiile Artificial Intelligence şi Machine Learning, ESENCA contribuie la protecţia mediului, atât prin utilizarea de materiale de calitate, cât şi prin aplicarea principiilor corecte de etică pentru realizarea produselor.

 

Premiul „Startup of the Year Award” a revenit echipei EXIGO, care a creat o soluţie ce oferă o orteză inteligentă portabilă care se conectează la o aplicaţie mobilă. Dispozitivul susţine toate etapele de recuperare şi este utilizat atât pentru recuperarea pasivă, dar şi pentru cea activă, deoarece monitorizează mişcările pacientului şi oferă feedback cu privire la exerciţiile efectuate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO