• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7258
  • Leu / USD4.6715
Eveniment

InnovX-BCR: 8 startup-uri participă la SelectUSA Investment Summit de la Washington

InnovX-BCR: 8 startup-uri  participă la SelectUSA Investment Summit de la Washington

Autor: Dorin Oancea

23.06.2022, 12:10 33

8 startup-uri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR vor participa în perioada 26-29 iunie la cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. 

Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR 2020-2021 şi au o cifră de afaceri sau finanţare atrasă între 50.000 de euro şi peste 1 milion de euro şi au fost selectate în funcţie de rezultatele avute în ultimii doi ani – atragerea de finanţări, parteneriate şi evoluţie cifra de afaceri. Reprezentanţii Cyscale, Smarthuts, Salarium, MOCAPP, Credit Sky (Invoice Cash), Kinderpedia, Headlight Solutions şi Olstral vor participa la summitul ce promite să ofere oportunităţi importante de dezvoltare şi finanţare businessurilor participante.

Trei din cele opt companii care au trecut prin acceleratorul InnovX-BCR, Cyscale, Salarium şi Credit Sky (Invoice Cash), au fost deja selectate pentru a-şi prezenta afacerile în faţa unui panel de juraţi, în sesiunile dedicate cybersecurităţii şi fintech, din cadrul SelectUSA Tech Updates.

SelectUSA Investment Summit a facilitat, în ediţiile trecute, investiţii totale de peste 58 de miliarde de dolari şi reuşeşte să atragă anual mai mult de 1.200 de investitori, din aproximativ 80 de pieţe internaţionale. Reprezentanţii companiilor vor avea numeroase ocazii de networking şi întâlniri cu investitori şi reprezentanţi locali, pentru a afla despre oportunităţile specifice de dezvoltare pentru afacerile lor pe teritoriul Statelor Unite. Banca Comercială Română a acoperit costul biletelor de acces la summit şi pe cel al standurilor de prezentare, pentru toate cele opt companii participante. Pentru start-up-urile din grupa Grinders, costurile de transport şi cazare au fost de asemenea acoperite de către bacă.

Salarium este prima soluţie românească pentru plata instantă a salariului în avans şi educaţie financiară. Salarium este un startup Fintech cu o dorinţă puternică de a schimba paradigma „zilei de salariu” şi de a scurta decalajul dintre zilele lucrate şi zilele plătite. Echipa Salarium are experienţă în produse financiare şi beneficii şi vine cu o expertiză puternică în marketing şi creşterea afacerilor.

MOCAPP este un startup martech (marketing şi tehnologie) fondat în 2019. MOCAPP a creat o platforma de tipul Influencer Ads prin care companiile şi agenţiile folosesc pot automatiza procesele şi reduce costurile cu 45% până la 70%.

Cyscale este o companie din Cluj-Napoca, care dezvoltă tehnologii multi-cloud de management, securitate şi conformitate. Cyscale dezvoltă conceptul de Cloud Security Posture Management (CSPM) pentru a oferi o imagine de ansamblu a întregului cloud. Povestea Cyscale a început de la nevoia de a gestiona mai multe medii cloud răspândite în AWS, Azure şi Google Cloud Platform. După o cercetare de piaţă, echipa Cyscale şi-a dat seama că există foarte puţine produse care oferă API-uri şi modalităţi complete pentru operatorii Dev şi dezvoltatori. Astfel, Cyscale au decis că vor crea „cel mai bun instrument pe care dezvoltatorii şi managerii lor îl vor iubi şi utiliza în activitatea lor zilnică de gestionare a cloudului”.

Credit Sky (Invoice Cash). În 2020, ICG a dezvoltat produsul Invoice Cash, un FinTech care aduce o soluţie de finanţare complet digitală, modernă şi inovatoare pentru IMM-uri. ICG abordează lipsa de lichidităţi pentru IMM-uri printr-o infrastructură IT modernă şi scalabilă, care este uşor de utilizat, transparentă şi operaţională 24/7, 365 de zile/an.

Kinderpedia este o platformă SAAS şi o aplicaţie mobilă menită să ajute şcolile primare şi grădiniţele, oferindu-le soluţii complete de comunicare şi gestionare. Platforma pune la dispoziţia clienţilor un sistem de operare unic pentru a integra toate activităţile şi nevoile operaţionale, financiare şi educaţionale. Caracteristicile cheie ale Kinderpedia sunt comunicarea în timp real, interacţiunea personalizată şi partajarea resurselor.

Smarthuts este o soluţie SaaS care permite distribuirea şi monitorizarea sarcinilor atribuite angajaţilor sau contractorilor şi optimizarea resurselor şi proceselor implicate. Managerii vor şti ce fac angajaţii lor, în cât timp şi câte resurse sunt implicate. SmartHuts păstrează o evidenţă completă a tuturor sarcinilor efectuate de către angajaţii la birou, de la distanţă sau în locaţia clienţilor/ contractorilor şi le evidenţiază în fluxurile de lucru ale companiei.  

Headlight Solutions este o companie de tehnologie care furnizează produse şi soluţii B2B, specializată în cercetare-dezvoltare. Produsele companiei sunt: computere, terminale self-service, sisteme de conferinţă, platforme SmartCity & IoT şi software elaborat.

Olstral este o companie producătoare de piese pentru industria de aviaţie, apărare, spaţiu şi implanturi ortopedice din titan, cu divizii specializate în vânzarea de echipamente avansate de fabricatie CNC şi soluţii IoT.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Oracle, IBM, Startup Grind, Mindspace, DLA Piper, EY, MIT CEE Forum şi multe alte companii deschise inovării.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9459
Azi: 4.6715
Diferență: -0,0321
Ieri: 4.6730
Azi: 5.7258
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.7464
Azi: 4.8931
Diferență: 0,2623
Ieri: 4.8803