Eveniment

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele 11 luni din 2016

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu...

Autor: Anca Olteanu

06.01.2017, 09:49 155

În perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 14,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+15,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,3%), potrivit INS.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 14,3%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,8%), vânzărilor de produse nealimentare (+14,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%).

În luna noiembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 4,4%, cât şi ca serie ajustată cu 1,4%, faţă de luna octombrie.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 4,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,2%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,5%, precizează sursa citată.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna precedentă a crescut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+3,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,8%).

Faţă de noiembrie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, în noiembrie 2016, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%, respectiv cu 9,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 10,5% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+16,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,4%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,8%), indică datele INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 9,3% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,9%).

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO