Eveniment

Inspecţia Muncii va avea noi competenţe în activitatea de control

Inspecţia Muncii va avea noi competenţe în activitatea...

Autor: Mediafax

14.07.2017, 00:03 429
În primele şase luni din 2017, numărul total de sancţiuni contravenţionale aplicate de Inspecţia Muncii a fost de 53.631, ceea ce înseamnă că 77% din cele 69.295 de inspecţii efectuate în această perioadă s-au soldat cu sancţiuni.
Inspecţia Muncii va avea competenţe sporite în activitatea de control în domeniul relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, după ce Guvernul a aprobat ieri modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei. „Prin reglementarea organizării şi compe­tenţelor Inspecţiei Muncii se are în vedere întărirea rolului acestei structuri cu atri­buţii de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, pre­cum şi creşterea calităţii şi eficienţei actu­lui de control”, a precizat Ministerul Muncii. Actul normativ stabileşte atribuţiile care ţin atât de activitatea de control, cât şi de activitatea compartimentelor suport de specialitate ale instituţiei. În plus, sunt detaliate atribuţiile inspectorului general de stat şi inspectorilor generali de stat adjuncţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO