Eveniment

Institutul ifo: Situaţia din industria auto germană se îmbunătăţeşte

Institutul ifo: Situaţia din industria auto germană se...

Autor: Dorin Oancea

06.04.2021, 08:50 43

Indicatorul ifo a crescut de la minus 0,4 puncte în februarie la plus 7,9 puncte în martie. conform celui mai recent sondaj de afaceri al institutului.

„A sosit primăvara pentru producătorii de automobile”, spune Klaus Wohlrabe, şeful anchetelor la ifo.

În acelaşi timp, managerii nu mai sunt la fel de optimişti cu privire la lunile următoare precum au fost recent; indicatorul corespunzător a scăzut la 19,1 puncte, de la 37,3 puncte în februarie.

„Cu toate acestea, producătorii de automobile au reuşit să îşi completeze în continuare registrele de comenzi”, adaugă Wohlrabe.

În ceea ce priveşte cererea, scorul sondajului a crescut de la minus 1 punct în februarie la plus 10,7 puncte în martie.

Producţia urmează să crească în continuare. Acest indicator a crescut la 46,1 puncte, în creştere faţă de 35,7 puncte în februarie. Producătorii de automobile se aşteaptă ca exporturile să aibă o evoluţie pozitivă; indicatorul relevant a atins 27 de puncte în martie.

Stocul de produse finite a rămas mai mare decât de obicei pentru sezon; acest indicator a scăzut la minus 10,3 puncte, în scădere de la minus 9,9 în februarie. În ciuda afacerilor bune, companiile caută să reducă numărul angajaţilor, planurile de ocupare a forţei de muncă continuând să prevadă pierderi de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO