Eveniment

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor cu 40%? Premierul Florin Cîţu: România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. Dar legea cu această majorare, declarată valabilă de Curtea Constituţională, merge în acest moment la promulgare. Cele două variante pe care le are preşedintele Iohannis

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor cu 40%?...

Autor: Gabriel Pecheanu

13.01.2021, 14:39 3429

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru”, spune premierul Florin Cîţu după ce CCR a decis că legea care permite majorarea pensiilor cu 40% este constituţională.

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. Dar legea merge în acest moment la promulgare. Preşedintele are două variante - reexaminare în Parlament sau să o promulge”, spune premierul Florin Cîţu cu privire la decizia CCR care a stabilit că legea care permitea creşterea pensiilor cu 40% este constituţională.

Premierul a reamintit că în 2020 valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 14%, ceea ce înseamnă un efort suplimentar anul acesta de nouă miliarde de lei.

„Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Creşterile de anul trecut se susţin şi anul acesta, mai ales având în vedere că inflaţia a scăzut constant din 2019, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, adaugă Cîţu.

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO