Eveniment

Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din linia întâi? Curierii, casierii din super şi hipermarketuri, angajaţii din energie, din serviciile de salubritate, cei din zona de front-office a sistemului bancar au înregistrat creşteri salariale cuprinse între 5,6% şi 11,3% între septembrie 2019 şi septembrie 2020

Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din linia...

Autor: Ramona Cornea

19.12.2020, 10:01 8664

♦ Curierii, casierii din super şi hipermarketuri, angajaţii din energie, din serviciile de salubritate, cei din zona de front-office a sistemului bancar sunt categoriile care au rămas cu joburi full-time în perioada pandemiei, care nu şi-au permis să lucreze „remote“ şi care alături de medici, asistenţi şi profesori sunt în linia întâi în lupta cu pandemia ♦ Ce spun datele statistice despre salariile acestor categorii în septembrie 2020 faţă de septembrie 2019?

Angajaţii din linia întâi în pandemia de COVID-19, cei care nu pot lucra de acasă şi care riscă să se îmbolnăvească pentru că interacţio­nea­ză zilnic cu numeroase persoane, au înregistrat creşteri salariale cuprinse între 5,6% şi 11,3% între septembrie 2019 şi septembrie 2020, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, cel mai puţin au crescut salariile profesorilor şi ale personalului auxiliar din învăţământ, cu nici 6%. De altfel, dascălii au cerut un spor de risc pentru perioada pandemiei, iar un proiect de lege care prevedea acordarea unui astfel de stimulent în valoare de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor pe 13 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO