• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
Eveniment

Nu înţeleg de ce nu vă place, de ce urâţi guvernarea PSD, pe Dragnea sau râdeţi de noul prim-ministru – Liviu Vasilica? Toţi sunt produsul deciziilor voastre şi a faptului că o duceţi bine, că aveţi un job şi un salariu relativ bun, că sunteţi corporatişti şi că nu vă confruntaţi acum cu o criză economică

Nu înţeleg  de ce nu vă  place, de ce urâţi guvernarea PSD, pe Dragnea sau râdeţi de  noul prim-ministru – Liviu Vasilica? Toţi sunt produsul deciziilor voastre şi a faptului că o duceţi bine, că aveţi un job şi un salariu relativ bun, că  sunteţi corporatişti şi că nu vă confruntaţi acum cu o criză economică

Autor: Cristian Hostiuc

21.01.2018, 20:24 45763

Cei mai mulţi dintre voi nu îl plăceţi deloc pe Liviu Dragnea - liderul autocratic al PSD (am înţeles că e fan Suleiman Magnificul), partid care conduce guvernul şi administraţia locală cu mână forte.

Nu sunteţi de acord, cel puţin public, şi cu noua opţiune a lui Dragnea de a o pune pe Viorica Dăncilă, fana lui, în funcţia de prim-ministru, al treilea premier într-un an de când s-a reinstalat oficial la Palatul Victoria. Niciun lider nu şi-a dat jos cu atâta forţă premierii puşi de el care i-au stat în cale.

Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose n-au avut nici cea mai mică şansă în faţa forţei lui Dragnea.

Nimeni nu a scos în stradă peste 200.000 de oameni împotriva lui şi nu numai că nu a pierdut puterea, dar chiar şi-a întărit-o.

Nimeni nu a predicat atât de mult pe marginea unui program de guvernare considerat utopic, dar care în 2017 nu numai că nu a dus România în colaps fiscal, ci chiar a generat creşteri importante de salarii şi în final o creştere ecomică de 7%, aproape dublu faţă de cele mai optimiste previziuni.

Nici revoluţia fiscală - trecerea contribuţiilor, TVA split şi mai nou declaraţia 600 - nu a stat în calea determinării lui Dragnea şi a programului lui de guvernare.

Luptele din PSD, cel puţin cele de la televizor, pentru că în realitate votul a arătat că Dragnea nu are niciun adversar serios, nu au creat nicio criză politică şi nicio criză economică, ci dimpotrivă.

De ce?

Dragnea, Viorica Dăncilă, PSD sunt produsul vostru, al nostru, al deciziilor voastre, al faptului că cei care lucrează în marile oraşe, în marile judeţe, care fac 70% din businessul României şi angajează 80% din forţa de muncă la nivel naţional, o duc bine.

Pentru că salariile au crescut, pentru că salariile sunt relativ bune comparativ cu acum 10 sau 20 de ani, nu aveţi motive să vă plângeţi şi să-i daţi jos pe cei care vă conduc. Când a fost criză, aţi votat pentru USL şi implicit împotriva lui Băsescu şi PDL, deci aţi fost raţionali.

Noile generaţii care au intrat pe piaţa forţei de muncă nu s-au confruntat cu crize economice, aşa că nu au de ce să se îndrepte împotriva celor de la putere, împotriva celor de la PSD.

Pentru că aveţi două maşini, pentru că lucraţi în centre de servicii curate, pentru că lucraţi în IT sau în servicii financiare, pentru că lucraţi în retail, farma, pentru că lucraţi în clădiri de birouri, pentru că aveţi mallurile aproape, pentru că puteţi să plecaţi în Europa sau unde vreţi în city-breakuri, pentru că aveţi magazinele lângă casă, pentru că există viaţă în marile oraşe, pentru că faceţi parte din clasa de corporatişti, pentru că sunteţi mulţumiţi de viaţa voastră actuală, aţi votat indirect, prin neprezentare la vot şi chiar direct, pentru PSD şi Dragnea.

Aţi ştiut cine este Dragnea pentru că este de 20 de ani în politică şi face parte din gaşca baronilor locali, iar dosarul Tel Drum nu este de ieri, dar l-aţi votat.

În 2014, la alegerile prezidenţiale, în cunoştinţă de cauză, i-aţi dat votul lui Klaus Iohannis pentru a nu veni la Palatul Cotroceni Victor Ponta.

Ponta a fost cel mai bun produs al PSD din ultimii 14 ani, de la Adrian Năstase încoace.

Toţi şefii marilor organizaţii de business din România îl regretă acum pe Ponta, după ce au stat de vorbă cu Grindeanu şi mai ales cu Tudose.

Creşterea economică actuală, de care ne bucurăm cu toţii şi prin faptul că nu ne-am prăbuşit,  a pornit de la Ponta, din 2012, de la majorarea salariului minim pe economie şi apoi de la scăderea TVA. Ponta a dat amnistii fiscale de peste 1 miliard de euro pentru IT-şti, pentru consultanţi, pentru industria farma etc.

Dar, sub presiunea străzii, incediul de la Colectiv şi sub presiunea lui Klaus Iohannis – Vreau premierul meu – Ponta a plecat, iar puterea în PSD şi apoi în România a luat-o Dragnea. Niciun lider al PSD nu a înroşit atât de mult harta României ca Dragnea.

Dar de ce aţi votat cu PSD, prin neprezentare?

Pentru că Dacian Ciloş nu v-a convins deloc, iar liberalii nu sunt în stare nici măcar să se voteze ei pe ei.

Gândiţi-vă că şi ele mai puternice oraşe din România, cum ar fi Bucureşti sau Timişoara au ajuns să fie conduse de PSD.

Dacă ar fi fost criză economică, dacă nu s-ar fi găsit locuri de muncă, dacă ar fi fost inflaţie, dacă nu ar fi crescut salariile, dacă cursul ar fi explodat, dacă dobânzile la lei nu ar fi fost de 0,6%-2% ci 10%, dacă nu aţi fi putut să vă luaţi credite Prima casă, în mod cert scena politică ar fi fost alta.

Dar pentru că sunteţi raţionali şi vă este bine, pentru că nu vă este rău, aţi votat cu PSD şi Dragnea.

Pentru că vă uitaţi la opoziţie şi realizaţi că liberalii ar vota mai degrabă PSD decât să se voteze pe ei, de ce aţi da votul altora?

Raţionali fiind, prin deciziile luate, chiar şi Klaus Iohannis a votat cu Dragnea şi PSD, chiar ştiind cine sunt.

Pentru că vă este bine, pentru că aveţi IKEA, Ryanair, Blue Air, Carrefour, Mega Image, e-Mag, H&M, Zara, Starbucks, aţi lăsat puterea PSD, pentru că ei ştiu ce să facă cu ea.

Pentru că este democraţie, în deplină cunoştinţă de cauză, aţi lăsat să voteze pentru voi Teleormanul, Mehedinţiul, Caraş-Severinul sau Vrancea.

Râdeţi de Dragnea, de Viorica Dăncilă mai nou, dar mă îndoiesc că l-aţi vota pe Ludovic Orban sau Dacian Cioloş. Nicuşor Dan s-a pierdut pe drum, iar Dan Barna sigur nu ştiţi cine e.

Aşa că, raţionali fiind, şi repet, gândindu-vă că vă este bine prin faptul că nu vă este rău, nu sunteţi într-o criză economică care să vă afecteze, sunteţi mulţumiţi de PSD şi de guvernarea Dragnea.

Repet, este o decizie extrem de raţională. 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107