Eveniment

Interdicţie de consum a apei de la robinet în Ploieşti. DSP informează că apa nu e bună pentru băut, gătit sau spălat

Interdicţie de consum a apei de la robinet în...

Autor: Laura Petrescu

10.02.2019, 14:31 474

Mii de oameni din Ploieşti, care locuiesc în trei cartiere din oraş au fost sfătuiţi să nu consume apa de la robinet, din cauza unei avarii majore care a avut loc, sâmbătă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova instituind zone în care populaţia să fie aprovizionată cu apă potabilă.

Avaria din Ploieşti s-a produs la o conductă şi afectează trei cartiere, care înseamnă aproximativ 50.000 – 60.000 de oameni.

DSP Prahova a instituit zone de aprovizionare cu apă potabilă în cartierele afectate: cartier Nord, cartier Republicii, pe străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei.

Aici s-a instituit interdicţie de consum de apă distribuită prin reţeaua de distribuţie.

„Se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi. Apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate menajere”, au transmis reorezentanţii DSP Prahova.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a convocat de urgenţă o şedinţă pentru rezolvarea situaţiei.

„Am convocat de urgenţă o şedinţă în care au fost prezenţi toţi cei care au implicare în acest domeniu, au fost prelevate probe de apă, oameni au apă la robinet, pentru că s-a trecut la o altă sursă de alimentare, însă pot fi impurităţi pe reţea şi de aceea facem analiza apei”, a spus Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO