Eveniment

Interesul pentru munca de la distanţă rămâne ridicat: luna aceasta au fost 130.000 de aplicări pentru locuri de muncă remote

Interesul pentru munca de la distanţă rămâne ridicat: luna aceasta au fost 130.000 de aplicări pentru locuri de muncă remote

În acest moment, mai mult de 2.600 de locuri de muncă de acasă sunt disponibile pe platforma de recrutare online. În total, circa 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs. Dintre acestea, 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote şi 6,8% se adresează candidaţilor care vor să lucreze în străinătate.

Autor: Ramona Cornea

29.09.2022, 00:06 361

♦ Aproape jumătate dintre aplicările pentru locurile de muncă în regim remote au fost adunate de angajatorii din call center / BPO ♦ „Companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajaţi posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână.”

În luna septembrie, interesul candidaţilor pentru locurile de muncă de la distanţă a rămas ridicat. Astfel, în luna aceasta, 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote, după cum arată datele de la platforma de recrutare online eJobs.

„Dacă şi-a imaginat cineva că vremea remote-ului a trecut şi că există o dorinţă la unison a angajaţilor şi a angajatorilor de a reveni la birou, iată că cifrele arată că tendinţa este de a menţine pentru o perioadă de timp nedeterminată acest mod de a lucra. Tocmai de aceea, companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajaţi posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne aşteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât şi numărul de aplicări atrase”, explică Roxana Drăghici.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667