Eveniment

Intervenţii în forţă în judeţul Constanţa. 64 de militari au venit în ajutorul celor afectaţi de căderile masive de zăpadă

Intervenţii în forţă în judeţul Constanţa. 64 de...

Autor: Claudiu Surmei

06.01.2017, 19:23 88

Militarii Ministerului Apărării Naţionale au acţionat, vineri, în patru puncte din judeţul Constanţa pentru a-i sprijini pe cei afectaţi de căderile masive de zăpadă.

Astfel, militari ai Brigăzii 9 Mecanizată au ajuns în localitatea Siminoc cu un autocamion 665T ca să transporte un copil bolnav la spitalul din Medgidia.

"În Municipiul Constanţa, 12 militari ai aceleiaşi brigăzi intervin cu două mijloace tehnice pentru tractarea autovehiculelor blocate, iar la intrarea în localitate 15 militari din Regimentul 53 Rachete Antiaeriene acţionează cu trei mijloace tehnice pentru degajarea DN3. În localitatea Mihail Kogălniceanu, militari ai Batalionului de sprijin al Forţelor Navale desfăşoară acţiuni de evacuare a persoanelor şi deblocarea căilor de acces", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale remis vineri seară MEDIAFAX.

În total, 64 de militari au intervenit, vineri, cu 14 mijloace auto de mare putere în judeţul Constanţa, la solicitarea Centrului Naţional de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, şi a autorităţilor locale.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină, dacă este cazul, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO