Eveniment

Interviu Dragoş Iliescu, specialist în psihologie organizaţională: Generaţiile tinere sunt dependente de feedback pozitiv. Noile generaţii din România se îndreaptă mai mult către o cultură individualistă, precum culturile occidentale, ale căror valori le preluăm din ce în ce mai mult

Dragoş Iliescu: Tinerii tind să fie mai flexibili când vine vorba de locul de muncă şi datorită oportunităţilor mult mai diversificate decât în anii de comunism.

Dragoş Iliescu: Tinerii tind să fie mai flexibili când vine vorba de locul de muncă şi datorită oportunităţilor mult mai diversificate decât în anii de comunism.

Autor: Răzvan Botea

25.04.2019, 00:00 253

Generaţiile noi de angajaţi, milenialii şi generaţia Z, sunt dependenţi de feedback pozitiv şi mai puţin rezistenţi la feedbackul negativ. Alte trăsături care diferenţiază tinerele generaţii de generaţiile anterioare sunt instabilitatea emoţională pe care o prezintă tinerii angajaţi, dar şi conştiinciozitatea de care dau dovadă odată ce s-au respon­sa­bilizat, a spus prof. univ. dr. Dragoş Iliescu, specialist în psihologie organizaţională şi profesor al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, în cadrul unui interviu acordat ZF.

„Noile generaţii sunt mai bune decât noi, mai instabili emoţional, dependenţi de feedback, sunt crescuţi cu feedback instantaneu. Feedbackul nu era un lucru preţuit în mod deosebit. Am, de exemplu, situaţii cu angajaţi ai mei sau din alte companii în care, după o săptămână, vine un nou angajat, un milenial, şi zice: Sunt foarte mâhnit, de o săptămână nu ştiu ce se întâmplă cu mine, nimeni nu îmi zice nimic. Nu suntem obişnuiţi să dăm feedback atât de des, iar feedbackul acesta trebuie să fie unul pozitiv. Aşa sunt gândite toate aceste sisteme de social media şi aşa mai departe, feedbackul este pozitiv.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO